4 september 2003

Hoi allemaal,

Even een kort berichtje.

Vandaag met Mattijs naar Rotterdam geweest. Hij was de afgelopen dagen niet zo fit. Moe en een beetje verkouden. Had gisteren ook wat verhoging. Vandaag ging het wel weer.

In Rotterdam vingerprik gehad i.v.m. controles. We vergeten alleen de uitslagen te vragen.

Peet en ik hebben een uitgebreid gesprek met de arts gehad. Hij heeft een behandelvoorstel gedaan met een hele lichte vorm van chemo, veel lichter als hij ooit gehad heeft. Kan ook allemaal via tabletjes en niet meer via injecties of infusen.

Omdat Mattijs zijn lichaam weinig meer verdraagt is dit eigenlijk het enige dat ze kunnen doen. De behandeling is gericht op het zolang mogelijk onderdrukken van de leukemie. Met deze behandeling zal hij waarschijnlijk weinig last hebben van bijwerkingen, maar ook dat is niet helemaal zeker.

Maandag hebben we een gesprek met de arts die Mattijs ook in Leiden heeft gehad. Ook van hem willen we horen wat zij eventueel te bieden hebben om zodoende een goede beslissing te kunnen nemen over verdere behandeling met een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

We beginnen morgen in ieder geval wel met de voorgestelde behandeling vanuit Rotterdam. Mattijs heeft nu al 3 weken niets geen chemo gehad en daar worden Peet en ik erg zenuwachtig van.

We hopen dat Mattijs morgen weer in ieder geval even naar school gaat, maar ook dat is iedere morgen weer spannend.

Verder niet veel te melden.

Groetjes, Carin.